انواع سیم و کاربردهای آن + خرید با بهترین قیمت

انواع سیم و کاربردهای آن

در دنیای دیجیتالی و مدرن امروز، اکثر وسایل یا تجهیزاتی که از آن ها استفاده می کنیم برای کار کردن از انرژی برق استفاده می کنند که جهت تامین کردن برق مورد نیاز خود به سیم احتیاج دارند. تنها کافی است که به محیطی که هم اکنون در آن قرار دارید یک نگاه کوچک بی اندازید تا کاربرد ها و نیاز اساسی ای که وسایل الکتریکی موجود در آن، به برق که از طریق سیم ها به آن ها انتقال پیدا می کند، پی ببرید.

بنابر مطالب فوق می توانیم بفهمیم که سیم ها، واسطه یا انتقال دهنده جریان الکتریسیته از منبع انرژی برق به تجهیزاتی که با برق کار می کنند، می باشند. سیم ها در ابعاد و جنس های مختلفی تولید می شوند و هر کدام بنابر ویژگی هایی که دارند،‌ کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرند که در دو نوع اصلی مسی و آلومینیومی موجود می باشند.

در ادامه به انواع سیم و کاربرد هایی که هر کدام دارند خواهیم پرداخت.

اجزای تشکیل دهنده سیم چیست؟

سیم‌ ها که عنوان رسانا های جریان الکتریسیته را دارا می باشند، از اجزای مختلفی ساخته شده اند و که هر یک از آن ها وظیفه‌ ای مختص به خود را بر عهده دارد. دانستن این اجزا در درک بهتر، جهت عملکرد و انتخاب نوع مناسب سیم کمک بسزایی دارد.

در تولید انواع سیم از موارد زیر که در ساختشان از اهمیت بالایی دارد، استفاده می شود:

  1. هادی

مهم‌ترین بخش تشکیل دهنده سیم، هادی آن است زیرا وظیفه اصلی اش انتقال دادن جریان الکتریسیته می باشد.

در اصل فلزی که در ساخت هادی مورد استفاده قرار می گیرد، آن را به نوع مسی و آلومینیومی تقسیم می نماید.

مس فلزی رایج برای ساختن هادی سیم ها است، زیرا به سبب رسانایی بالا، شکل‌ پذیری و قیمت مناسبی که دارد، دارای کاربرد بسیار وسیعی می باشد. اما قابل ذکر است که از آلومینیوم در ساخت هادی نیز استفاده می‌ گردد که با داشتن رسانایی پایین ‌تر از مس، دارای ویژگی هایی از جمله وزن سبک ‌تر و قیمتی ارزان ‌تر می باشد که با توجه به استفاده ای که از آن ها خواهد شد، انتخاب می شوند.

  1. عایق

به لایه ای که بر روی هادی قرار می گیرد و آن را پوشش می دهد، عایق گفته می شود که وظیفه‌ ی آن، جلوگیری کردن از تماس هادی با سطوح دیگر و برق ‌گرفتگی می باشد.

عایق ها از مواد متفاوتی مثل PVC، پلی اتیلن، لاستیک و فلوئور پلاستیک ساخته می شوند که هر کدام دارای مزایا و معایبی هستند که با در نظر گرفتن شرایط و عوامل محیطی که قرار است سیم در آن جا نصب گردد، انتخاب می شوند.

همچنین با ضخامت‌ های مختلفی ساخته می شوند که باید با ولتاژ برق که از سیم عبور می کند، متناسب باشد.

  1. روکش

علاوه بر عایق در برخی از سیم‌ ها، یک روکش بر روی آن ها قرار می ‌گیرد که از جنس‌ های مختلفی مثل PVC ، پلی اتیلن و نایلون ساخته می‌شوند تا از عایق در برابر عوامل های محیطی همانند پارگی، سایش، مواد شیمیایی و اشعه UV محافظت کند.

اجزای تشکیل دهنده سیم

انواع سیم و کاربرد آن

سیم ها با توجه به ویژگی و مشخصاتی که دارند دارای انواع مختلفی می باشد و نکته بسیار مهم در استفاده از آن ها این است که هر نوع سیم، کاربرد های مشخصی دارند.

انواع سیم و کاربردشان عبارت اند از:

سیم برق مفتولی یا تک لا

سیم برق مفتولی، نوعی سیم رسانا می باشد که از یک رشته ‌ی هادی تک، که عموما از جنس مس و بدون تابیدن است، ساخته شده و با روکش عایقی نیز پوشانده می ‌شود. به دلیل ساختار انعطاف‌ ناپذیر و محکمی که این نوع از سیم دارد، سیم خشک یا سیم زمینی هم نام دارد.

هادی سیم برق مفتولی به دلیل اینکه تابیدگی ندارد و دارای ساختاری یکپارچه است و همچنین از روکش عایقی PVC یا XLPE  ساخته شده تا در برابر پارگی، کشش، رطوبت و مواد شیمیایی مقاوم و محکم باشد. باید ذکر کرد که نصب این نوع سیم نیز آسان و قیمتش هم مناسب می باشد.

از کاربرد هایی که سیم مفتولی دارد می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • سیم ‌کشی ساختمان: سیم مفتولی به دلیل داشتن مقاومت بالا و قیمت مناسبی که دارد در سیم ‌کشی‌ های ثابت ساختمان ها از جمله سیم‌ کشی داخل دیوار ها، سقف ‌ها و زیر زمین کاربرد بسیاری دارد.
  • تابلوهای برق :این نوع سیم جهت برق ‌رسانی و اتصالات داخلی بخش‌ های مختلف تابلو های برق، مناسب می باشد.
  • سیستم ‌های ارت: در سیستم ‌های الکتریکی به دلیل داشتن هادی مسی و عایق باکیفیتی که سیم مفتولی دارد، از آن برای سیم ارت استفاده می ‌شود.
  • مصارف صنعتی: از سیم مفتولی جهت انتقال انرژی برق به ماشین ‌آلات و تجهیزاتی که در کارخانه ها و تاسیسات صنعتی وجود دارند، استفاده می گردد.

   سیم برق افشان

این نوع سیم از تابیده شدن رشته ‌های نازک فلزی تشکیل شده است که دارای روکش عایقی نیز می باشد. به دلیل این که سیم برق افشان از انعطاف ‌پذیری بالایی برخورددار است، به آن سیم نرم یا سیم انعطاف ‌پذیر نیز گفته می شود.

سیم افشان به سبب تابیدگی رشته های هادی اش در مقابل خم شدن یا شکستن، مقاومت تر از سیم مفتولی است و برای مکان هایی که متحرک هستند یا جابجایی دارند مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین این نوع از سیم با عایق هایی در رنگ‌ های مختلف تولید می گردد که باعث می شود در کاربردشان تفاوت ایجاد شود.

سیم افشان کاربرد های متفاوتی دارد از جمله:

  • سیم ‌کشی لوازم خانگی و ابزار آلات برقی: در سیم‌ کشی کردن داخلی لوازم های خانگی مثل یخچال، لباسشویی، تلویزیون و یا تجهیزات برقی همانند دریل، فرز و چکش برقی از سیم افشان استفاده می شود.
  • سیم ‌کشی خودرو: به سبب این که سیم افشان دارای ویژگی مقاومت در برابر لرزش و انعطاف‌ پذیر است برای استفاده در سیم ‌کشی در خودرو ها مطلوب است.
  • تابلوهای برق: به جز سیم مفتولی از سیم افشان هم برای اتصالات داخلی و برق‌رسانی در تابلو برق استفاده می گردد.

سیم برق نیم افشان

این مدل از سیم از نظر ساختاری بین سیم مفتولی و سیم افشان قرار دارد یعنی هادی آن از رشته‌ های نازک فلزی ساخته شده است که به طور کامل تابیده نشده ‌اند. به همین سبب است که میزان انعطاف پذیری آن از سیم مفتولی بیش تر و از سیم افشان کم تر می باشد.

با توجه به میزان انعطاف پذیری سیم نیم افشان، تا حدی در مقابل خم شدن و شکستن مقاوت دارد و قیمت تعیین شده برای آن نسبت به سیم افشان کم تر است.

کاربرد های سیم نیم افشان موارد زیر می باشد:

  • سیم‌کشی ساختمان
  • تابلوهای برق
  • لوازم خانگی
  • صنایع

سیم برق نیم افشان

سیم ارت

این سیم از سیم‌ های فاز و نول تشکیل شده است که به صورت جداگانه در سیستم‌ های الکتریکی نصب می‌ گردد و وظیفه اصلی ای که بر عهده دارد  هدایت کردن جریان‌ های ناخواسته و اتصال بدنه‌ ی فلزی دستگاه ‌ها به زمین می باشد تا میزان ایمنی تاسیسات الکتریکی را بالا ببرد و از این طریق جان انسان و خسارات تجهیزات را در مقابل خطرات برق ‌گرفتگی، آتش‌سوزی و نویز های الکتریکی حفظ نماید.

سیم ارت از مس با خالصیت بالا ساخته می شود که دلیل است بر مقاومت اهمی پایینی که نسبت به دیگر سیم ها دارد و قابل ذکر است که این سیم با روکش های زرد و سبز رنگ تولید می شود.

کاربرد هایی که سیم ارت جهت ایمن سازی دارد عبارت اند از:

  • ساختمان ‌های مسکونی و تجاری
  • صنایع
  • محیط‌ های مرطوب

سیم نایلون

سیم نایلون نوعی از سیم برق است که از چسبیدن دو رشته سیم تک رشته ‌ای افشان ساخته شده و قدرتش ضعیف  است. عایق آن از جنس نایلونی به رنگ سفید می باشد همچنین این سیم انعطاف پذیری بالایی دارد و قیمت آن مقرون به صرفه است.

کاربرد های سیم نایلون شامل موارد زیر است:

  • سیم ‌کشی روکار
  • سیم ‌کشی زیرزمینی
  • سیم ‌کشی موقت

سیم لاکی

سیم لاکی از یک هادی نازک از جنس مس یا آلومینیوم تولید شده است و عایقش نیز نازک و از جنس لاک یا رزین اپوکسی می باشد. سیم لاکی با توجه به ضخامت کمی که هادی و عایقش دارد، دارای انعطاف‌ پذیری بسیار بالایی می باشد که مناسب برای مصرف های خاصی می باشد که به سیم‌ های ظریفی که قابلیت خم شدن در زاویه تند دارند، می باشد. باید دانست که نام دیگر این سیم، سیم ترانس هم می باشد.

کاربرد های سیم لاکی شامل موارد زیر است:

  • سیم ‌پیچی موتور ها
  • سیم ‌پیچی ترانسفورماتور ها
  • ادوات الکترونیکی
  • سیم ‌کشی های ظریف

خرید انواع سیم با بهترین قیمت

برای خرید انواع سیم باید به نکاتی از جمله تعیین نمودن نوع سیم، انتخاب سایز سیم، بررسی و سپس انتخاب عایق سیم مناسب، توجه به استانداردها و قیمت آن بسیار دقت کرد تا پس از استفاده یا در حین کار سیم مورد نظر، مشکل یا خسارتی به وجود نیاید.

از نکته های حائز اهمیت در خرید و انتخاب سیم‌، داشتن استاندارد های معتبر، ضمانت کیفیت و ایمنی بودن آن ها و همچنین قیمت مناسبش خواهد بود.

مجموعه آقای کابل با درنظر گرفتن تمامی نکات مهم فروش سیم، اصالت آن ها را نیز تضمین می نماید و برای دسترسی و خریدی راحت کالاهای خود از جمله انواع سیم ها را به صورت آنلاین، با بهترین قیمت به فروش می رساند همچنین به تمامی نقاط کشور عزیزمان ایران، ارسال می نماید.

انواع سیم با بهترین قیمت

سخن پایانی

تمامی مطالب گفته شده در فوق جهت آگاهی شما هموطنان عزیز می باشد تا جهت خرید انواع سیم از مزایا و کاربرد هایشان مطلع باشید. جهت دریافت اطلاعات دقیق تر و بهتر می توانید با کارشناسان آقای کابل، ارتباط برقرار نمایید.

بیشتر بخوانید:

کابل مخابراتی چیست؟ | انواع کابل مخابراتی | لیست قیمت

دیدگاهتان را بنویسید

اگر محصولی که به دنبالش بودید پیدا نکردید با ما تماس بگیرید.