لیست قیمت سیم و کابل + خرید انواع سیم و کابل

کابل برق

شاید ما تا به حال توجه نکرده باشیم که انواع سیم و کابل چقدر در تجهیزات و وسایلی که به طور روزانه از آنها استفاده می­کنیم، کاربرد دارند و به نوعی عضو جایی ناپذیر در حوزه برق هستند از سیم ساختمان گرفته تا اسباب بازی، کنسول‌های بازی، تلویزیون و موارد متعدد دیگر در این جا یک نکته­ای وجود دارد که حائز اهمیت است، بین سیم و کابل تفاوت‌هایی وجود دارد که احتمالا شما نمی­دانستید پس با ما همراه باشید.

سیم‌ها از یک لایه هادی و رسانایی از جنس مس یا آلومینیوم تشکیل شده است. سیم‌ها ویژگی‌هایی دارند که آنها را از کابل قابل تشخیص می­کند این خصوصیات شامل رنگ، داشتن روکش و لایه هادی از جنس مس یا آلومینیوم است. ولی کابل‌ها از سر هم شدن چندین سیم ایجاد می­شوند.

بررسی انواع سیم برق:

سیم‌های برق دارای ساختار دو بخشی هستند 1-بخش هادی 2-بخش عایق و روکش ، به مواد سازنده بخش هادی، در بخش های قبلی اشاره کردیم، این بخش وظیفه انتقال جریان الکتریکی را بر عهده دارد.

انواع سیم برق با توجه به قطرشان کاربردهای گوناگونی دارند. یعنی هر چه دارای قطر بیشتری باشند حامل جریان بیشتری هستند که در صنایع بزرگ از آنها استفاده می­شود و هر چه قطرشان کمتر باشد، در خانه‌ها و مجتمع‌های مسکونی کاربرد دارند، همچنین ما انواع مختلفی سیم برق داریم، در ادامه به بررسی آنها می­پردازیم:

سیم ارت: این نوع سیم که عموما از جنس مس است و روکشی که برای آن استفاده می­شود زرد رنگ است. وجود این سیم در سیستم سیم کشی یک ساختمان یا سازه اهمیت ویژه­ای دارد.

سیم لاکی: این سیم که به سیم ترانس شناخته می­شود، از کنار هم احاطه شدن بخش هادی توسط روکش و عایقی نازک تشکیل می­شود و کاربرد اصلی این سیم،در سیم پیچی موتور است.

سیم برق افشان: این نوع سیم برق، از نرمی و انعطاف پذیری بالایی بهره می­برد، به دلیل دارا بودن این ویژگی، این سیم نقش مهمی در سیم کشی ساختمان‌ها ایفا می­کند.

سیم برق مفتولی: این سیم به نام‌های مختلفی مثل سیم خشک یا یک لایه نامیده می­شود که از یک رشته تشکیل شده است.

کاربرد این نوع سیم بیشتر در تابلو های برق دیده می­شود. ویژگی مثبتی که این سیم دارد این است که مقاومت بیشتری از خود در برابر خوردگی و پوسیدگی نشان می­دهد و همچنین در مقایسه با سیم برق افشان، به صرفه تر است.

سیم برق نیمه افشان: این نوع سیم که ویژگی‌ها و خصوصیاتش را می­توان بین دو سیم برق مفتولی و افشان در نظر گرفت، انعطاف پذیری بیشتری نیز نسبت به آن دو سیم گفته شده دارد.

کابل برق

بررسی انواع کابل برق:

کابل چند هادی یا چند هسته­ای:

این نوع کابل‌های برق دارای چندین لایه و ساختار هادی هستند که توسط عایق‌هایی پوشیده شده­اند که همه اینها نیز در یک کابل پوشش دار پیچیده شده­اند. مزیت این کابل‌های برق نسبت به کابل‌های دیگر این است که می­توانیم از این کابل‌ها به جای استفاده از چندین کابل و ایجاد سردرگمی، استفاده کنیم.

کابل‌های چند هادی یا چند هسته­ای عموما در الکترونیک برای انتقال داده در موارد زیر به کار می­رود:

  • منتقل کردن سیگنال‌های صوتی به میکسرهای صوتی
  • قابل استفاده در بحث شبکه بندی
  • ارسال سیگنال صوتی و تصویری در کنسول‌های بازی خانگی

کابل نواری:

در این نوع کابل برق، سیم‌های روکش دار در تشکیل آن نقش دارند و به صورت موازی در امتداد یکدیگر کشیده شده­اند و ظاهری تخت، عریض و پهن به این کابل برق داده­اند، این کابل را می­توان به نوار یا روبانی تشبیه کرد. کاربرد کابل‌های نواری بیشتر در دستگاه‌های الکترونیکی مانند کامپیوتر برای اتصال لوازم جانبی مانند هارد، حافظه ی جانبی، کارت گرافیک و موارد دیگر به محل‌های مربوطه، دیده می­شود.

انواع کابل برق و کاربرد آن در جایگاه‌های مختلف: از نظر این که کابل‌های برق در کجا و کدام قسمت‌ها مورد استفاده قرار می­گیرد، می­توان آنها را به دو دسته اصلی تقسیم بندی کرد.

کابل‌های هوایی:

به احتمال زیاد شما این کابل‌ها را در خیابان‌ها دیده باشید که در بین تیرهای برق به صورت معلق قرار دارند، در داخل ساختار این نوع کابل‌ها یک سیم از جنس فولاد گالوانیزه استفاده شده است و دارای روکشی از جنس پلی اتیلن است.

کابل‌های زمینی:

کاربرد این نوع کابل‌های برق در زیر زمین است، در ساختار این نوع کابل‌ها از رسانای مسی استفاده می­شود و جنس عایق آن پلی اتیلن ترفاتالات می­باشد.

انواع کابل برق و کاربرد آن از نظر سطح ولتاژ:

کابل‌های برق را می­توان از نظر سطح ولتاژ به دسته بندی‌های مختلفی تقسیم کرد که در ادامه با مهم‌ترین آنها آشنا می­شویم.

کابل فشار قوی:

هادی به کار رفته در این نوع کابل های برق، از جنس آلومینیوم یا فلز مس است که دارای عایقی ساخته شده از پلی اتیلن کراس لینک شده می­باشد. این کابل توان تحمل ولتاژهای بالاتر از 36000 وات را دارد. عایق و روکش این نوع کابل برق به گونه­ای ساخته شده است که وجود آب یا بخار آب در این لایه باعث کاهش مقاومت الکتریکی روکش این کابل می­شود.

کابل فشار متوسط:

این نوع کابل‌های برق نیز همانند کابل‌های فشار قوی، هادی‌ای از جنس آلومینیوم یا مس و عایقی از جنس پلی اتیلن کراس لینک شده دارند. تنها تفاوت میان این دو نوع کابل در حداکثر توان تحمل ولتاژ است که این نوع کابل، ولتاژهای کمتر از 36000 وات را تحمل می­کند که باعث شده است در مناطق شهری و صنعتی کاربرد داشته باشد.

کابل فشار ضعیف:

کابل‌های برق فشار ضعیف به کابل‌هایی اتلاق می­شوند که سطح توان تحملی آنها بین 600 تا 1000 وات است. هادی این کابل‌ها نیز همانند کابل‌های قبلی از مس یا آلومینیوم تشکیل شده است ولی این کابل با عایق‌هایی که از پلیمرهای گوناگون ساخته شده­اند، پوشیده شده است.

سیم و کابل

انواع کابل برق و کاربرد آن بر اساس نوع هادی به کار رفته شده در آن:

کابل‌های برق را همچنین می­توانیم بر اساس نوع و ساختار هادی آنها در گرو های مختلفی دسته بندی کنیم.

هادی مفتولی:

در این کابل، هادی از یک مفتول تشکیل شده است که سطح مقطع آن اکثرا دایره­ای شکل است که می­توان در برش عرضی مشاهده کرد. این نوع هادی به عنوان هادی کلاس اول شناخته می­شود.

هادی افشان:

این نوع هادی که به هادی کلاس پنچم معروف است از رشته سیم های متعدد و نازک که به طور نامنظم به هم بافته شده­اند تشکیل می­شوند که این موضوع باعث انعطاف پذیری و نرمی هر چه بیشتر این کابل‌ها می­شود.

انواع کابل برق و کاربرد آن از نظر جنس عایق:

در این دسته بندی، نوع و جنس عایق‌های استفاده شده در کابل‌ها، مورد بررسی قرار می­گیرند. ویژگی‌هایی که عایق کابل‌های برق باید داشته باشند عبارتند از مقاومت در برابر شعله، مقاومت در برابر خوردگی و ساییدگی ،مقاومت در برابر مواد شیمیایی، نرمی و انعطاف پذیری و مواردی از این قبیل، البته ممکن است عایقی که ما برای کابل برق استفاده می­کنیم به طور همزمان چند ویژگی از خصوصیات نامبرده را داشته باشد.در ادامه به بررسی انواع عایق‌های موجود برای انواع کابل‌های برق می‌پردازیم.

کابل برق با عایق پلی اتیلن:

این عایق به وسیله‌ی پلیمری شدن ماده اتیلن در آزمایشگاه‌ها به دست می‌آید. اتصالات موجود در ساختار پلی اتیلن باعث می­شود حرکت زنجیره‌های تشکیل دهنده این ماده، حرکت محدودی نسبت به هم داشته باشند. این موضوع باعث می­شود مقاومت این عایق در برابر گرما و سرما تضمین شود. این نوع عایق را برای کابل‌های برقی که در ساختمان سازی و سیستم سیم کشی آن استفاده می­شوند، به کار می­برند.

کابل برق با عایق پی وی سی:

این نوع کابل به دلیل به صرفه بودن و مقاومت بالا در شرایط سخت کاربرد گسترده­ای در لوازم خانگی، سیم کشی منازل و انواع دستگاه‌ها دارد. نکته دیگری که در رابطه با این نوع عایق وجود دارد این است که در ساختارش از مواد نرم کننده استفاده شده است که در نتیجه سبب انعطاف پذیری عالی و آسان بودن نصب و اتصال آن می­شود.

بررسی نکات مهم هنگام خرید کابل برق:

از مواردی که باعث کاهش عمر کابل و بروز اتفاقات پیش بینی نشده و نامطلوب می­شود استفاده نادرست و دقت نکردن به حداکثر توان قابل تحمل کابل است. نکاتی که در ادامه به آنها اشاره می­کنیم در انتخاب کابل برق مناسب به شما کمک می­کند.

  • به حداکثر توان قابل تحمل کابل برق مورد نظر توجه کنید.
  • به نوع عایق، هادی و محیطی که قصد استفاده کابل برق، در آن را دارید توجه کنید.
  • به وجود علامت استاندار بر روی بسته بندی کابل برقی که قصد خرید آن را دارید، توجه داشته باشید.

قیمت سیم و کابل برق:

با توجه به وضیعت نامطلوب اقتصادی کشور و تورم و همچنین نوسانات و تغییرات لحظه­ای قیمت این محصولات، شاید نتوان به راحتی در مورد قیمت سیم و کابل نظر بدهیم. اما معیارهایی وجود دارند که در تعیین قیمت سیم و کابل‌های برق بسیار تاثیر گذارند.

  • میزان تقاضای این کالاها در بازار
  • نوع و کاربرد سیم و کابل برق مورد نظر
  • شرکت تولید کننده سیم و کابل‌ها
  • کیفیت سیم و کابل‌ها

سیم و کابل

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی لیست قیمت سیم و کابل پرداختیم. ممکن است برای شما هم در رابطه با تفاوت سیم و کابل سوال به وجود بیاید. در این باره باید بگوییم که اصلی‌ترین و مهم‌ترین تفاوت‌هایی که بین کابل برق و سیم وجود دارد این است که در سیم ما شاهد وجود لایه هادی هستیم که توسط عایقی احاطه شده است در حالی که در کابل‌ها بخش هادی که از مس یا آلومینیوم ساخته شده است به تعداد بیش از یکی وجود دارد. امیدواریم که از این مقاله استفاده‌ی لازم را برده باشید. حتما در بخش دیدگاه‌ها پیشنهادات و نظرات خود را برای ما بنویسید.

بیشتر بخوانید:

بهترین قیمت کابل برق فشار قوی + بالاترین کیفیت

دیدگاهتان را بنویسید

اگر محصولی که به دنبالش بودید پیدا نکردید با ما تماس بگیرید.