کابل مخابراتی چیست؟ | انواع کابل مخابراتی | لیست قیمت

در دنیای امروزی برقراری ارتباط با افراد در هر کجای این دنیا به راحتی امکان پذیر شده است و از مهم ترین عاملی که به این ارتباطات کمک می کند و نقش بسزایی در آن ایفا می کند، می توان به کابل های مخابراتی اشاره کرد.

کابل مخابراتی، نوعی کابل است که از آن جهت انتقال دادن سیگنال‌ های الکتریکی که شامل مواردی همچون صدا، داده و تصاویر است، استفاده می‌ گردد.

این کابل ها تشکیل شده از رشته ‌های نازک سیم مسی یا فیبر نوری است که در اندازه ‌ها و طول ‌های متفاوتی تولید و استفاده می شوند.

انواع کابل مخابراتی

وجود انواع ویژگی های مختلف این کابل ها، در تولیدشان و همچنین مزایا و کاربرد هایی که دارند باعث شده است به دسته بندی هایی تقسیم بشوند که عبارت اند از:

  1. کابل های مسی:

    به دلیل این که برای ساخت این نوع کابل، از رشته ‌های نازک سیم مسی استفاده شده است، به آن ها کابل مسی گفته می شود که از رایج ترین کابل های مخابراتی نیز هستند. این کابل ها دارای مزایایی همچون انعطاف ‌پذیری بالا و قیمت اقتصادی را، دارا می باشند در حالی که از معایب آن ها نیز می توان محدودیت در مسافت و همینطور به وجود آمدن تداخل الکترومغناطیسی (EMI) را نام برد.

  2. کابل های فیبر نوری:

    کابل‌ های فیبر نوری ساخته شده‌ از رشته‌ های نازک شیشه ‌ای هستند که فیبر نوری نام دارند، که برای انتقال اطلاعات در مسافت ‌های طولانی با پهنای باند بالا بسیار مطلوب و مناسب هستند. سرعت انتقال اطلاعات در این کابل ها بالا بوده و در برابر الکترومغناطیسی (EMI) مقاوم هستند. کابل ‌های فیبر نوری به همراه مزایایی که دارند از معایبی همچون قیمت بالا، ظرافت و آسیب‌ پذیری بیش تر نسبت به کابل های مسی، برخوردار هستند.

انواع کابل ‌های مسی

  • کابل ‌های ژله ‌فیلد خاکی (OBFC)

کابل ‌های ژله ‌فیلد خاکی

کابل ‌های مسی ژله ‌فیلد خاکی جهت نصب در زیر زمین و دفن مستقیم در خاک طراحی و ساخته می شوند. این کابل ها دارای روکش ژله‌ ای مخصوص  هستند که باعث می شود در برابر  نفوذ کردن آب و رطوبت به داخل کابل جلوگیری شود تا هادی های مسی موجود، دچار پوسیدگی یا خوردگی نشوند.  این روکش به قدری ضخیم است تا در برابر ضربه، سایش و پارگی یا آسیب ‌های مکانیکی و همچنین روکش ‌های سربی موجود در این کابل‌ ها باعث  شده است تا در برابر جوندگان موذی مانند موش و خرگوش که به کابل ها آسیب می رسانند نیز مقاوم باشد. به همین دلیل است که کابل‌ های ژله ‌فیلد  کانالی، طول عمر بالایی دارند و برای کاربرد های زیرزمینی و هوایی، انتخاب مناسبی می باشند.

قابل ذکر است که این کابل ها از انعطاف ‌پذیری بالایی برخوردار هستند و درنتیجه به راحتی خم شده نصب آن ها در اکثر مکان ‌ها آسان و راحت می باشد.

  • کابل ژله‌ فیلد کانالی (CFC)

کابل ژله‌ فیلد کانالی

کابل مسی ژله‌ فیلد کانالی، برای زیر زمین یا داخل کانال ‌ها مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع کابل از رشته های مسی نازک ساخته و توسط یک ژل سیلیکونی پوشیده شده اند تا رشته های مسی را از سایش، پارگی، نفو‌ذ آب، رطوبت، ضربه و آسیب های مکانیکی حفظ نماید.

کابل ‌های CFC عمر طولانی ای دارند و امکان بهره مندی از آن ها، برای سال‌ های طولانی بدون نیاز پیدا کردن به تعویض وجود دارد.

  • کابل ‌های ایرکور کانالی (CUC)

کابل ژله‌ فیلد کانالی

یکی دیگر از انواع کابل مخابراتی مسی، کابل‌ ایرکور کانالی (Conduit Unfilled Cable) می باشد و به عنوان کابل ‌های بدون ژل یا خشک نیز شناخته می ‌شوند که برای انتقال دادن سیگنال‌ های مخابراتی و صوتی در شبکه ‌های مخابراتی مورد استفاده قرار می گیرند. این کابل ها با وجود ویژگی هایی که دارند از جمله ساختار مقاوم، انعطاف‌ پذیری، مقرون به صرفه بودن، کاربرد های گسترده ای دارند که از آن ها برای شبکه‌های مخابراتی، CATV، سیستم ‌های امنیتی و شبکه ‌های صنعتی استفاده می شود.

کابل‌ های ایرکور کانالی برای مسافت‌های کوتاه تا متوسط ایده آل هستند و دارای ظرفیت بالایی هم می باشند که به سبب آن، امکان پشتیبانی طیف وسیعی از فرکانس‌ ها، جهت انتقال دادن حجم زیادی از داده ها مثل ترافیک صوتی، دیتا و ویدئو را دارند.

این کابل‌ها معمولاً در داخل کانال‌ها یا داکت ‌ها نصب می ‌شوند و به همین دلیل به آن‌ ها کابل‌ های کانالی نیز می‌گویند.

  • کابل هوایی مهاردار(SSC)

کابل هوایی مهاردار

این  نوع کابل‌ از رشته های مسی ساخته شده ‌اند که در ساخت آن ها از یک عایق پلاستیکی نیز استفاده می گردد تا کابل را در مقابل عواملی مثل آب، رطوبت و تغییرات دما حفظ نماید.

همچنین در تولید کابل‌ های هوایی مهاردار به جهت افزایش استحکام آن ها،  از یک سیم فولادی یا آلومینیومی که به دور عایق پیچیده می ‌شود استفاده می گردد.

نکته حائز اهمیت در این مدل از کابل های مخابراتی این است که دارای قدرت هدایت سیگنال در آن ها بالا می باشد و در برابر باد و یخ مقاوم هستند. روکش بیرونی آن ها از جنس PVC یا پلی اتیلن می باشد که از پیش آمدن  خسارات و مشکلات کابل ها در برابر سایش، پارگی و اشعه UVمحافظت می کند. به همین سبب است که کابل های هوایی مهاردار برای استفاده در فضای باز بسیار مناسب می باشند.

کابل های مخابراتی مسی دارای انواع دیگری که هر یک خاصیت و ویژگی منحصر به فردی داشته و برای کاربرد های مختص به خود استفاده می شوند، است که شامل موارد زیر می باشند:

  • کابل هوایی ساده (AC-AZY(ST)ZY)
  • کابل مخابراتی مسی توزیع (MDF)
  • کابل جنگی (دوبل هوایی مهاردار)

انواع کابل ‌های فیبر نوری

کابل ‌های فیبر نوری بر اساس نوع هسته و کاربرد به دو دسته تقسیم می شوند که شامل موارد زیر می باشند:

  1. کابل‌ های سینگل مود (SM)

کابل فیبر نوری تک حالته یا سینگل مود به گونه ای طراحی شده اند که نور می تواند تنها در یک خط مستقیم در طول کابل، بدون به وجود آمدن پراکندگی خاصی و تضعیف شدن، حرکت کند. به همین سبب است که این نوع کابل فیبر نوری برای استفاده در مسافت های طولانی همانند مسافت های بین شهر ها یا کشور ها مورد استفاده قرار می گیرند و از برترین مزیت هایی که دارد ، استفاده از آن ها برای مصارفی  می باشد که نیاز به پهنای باند بالا دارند مثل شبکه های داده و سیستم های ویدئو کنفرانس.

کابل ‌های سینگل مود، دارای یک هسته کوچک در اندازه حدوداً 8 تا 10 میکرون قطر می باشند که کوچک بودن این هسته است که باعث می شود نور در یک خط مستقیم حرکت کند. روکشی که این هسته را می پوشاند معمولاً از جنس شیشه یا پلاستیک است تا از آسیب های احتمالی ای که ممکن است به هسته وارد شود، جلوگیری نماید.

با توجه به مزایای بسیاری که کابل های SM دارند، از قیمت و تعرفه بالایی برخوردار هستند و  باید به این نکته توجه داشت که برای نصب آن ها به تجهیزات تخصصی تری نیاز می باشد.

  1. کابل فیبر نوری چند حالته (MM)

2. کابل فیبر نوری چند حالته

نوعی دیگر از کابل فیبر نوری کابل، فیبر نوری چند حالته (MM) نام دارد که از یک هسته بزرگ تر از کابل های فیبر نوری تک حالته (SM) با اندازه ای در حدود 50 یا 62.5 میکرون قطر ساخته شده اند و از آن ها برای انتقال دادن چندین حالت نور استفاده می شود. یعنی این که این قابلیت وجود دارد تا نور در جهت های مختلف در طول کابل بتواند حرکت کند و این امکان را داشته باشد که به چندین مسیر مختلف خم شود.

این کابل ها برای مسافت های کوتاه مثل بین ساختمان ها یا در داخل ساختمان ها کاربرد دارند و برای اهدافی که به پهنای باند بالا احتیاجی نیست، همانند سیستم های تلفن و دوربین های امنیتی، قابل استفاده می باشند.

قابل ذکر است که برای نصب کابل های چند حالته  نیاز است تا از تجهیزات تخصصی استفاده شود.

کابل های مخابراتی فیبر نوری دیگری وجود دارند که دارای کاربرد های خاصی هستند، از جمله:

  • کابل مخابراتی فیبر نوری بیرونی (Outdoor)
  • کابل مخابراتی فیبر نوری داخل ساختمان (Indoor)
  • کابل فیبر نوری ژله فیلد خاکی (OBFC)
  • کابل مخابراتی نوری خشک کانالی (OCUC)
  • کابل مخابراتی نوری ژله فیلد کانالی (OCFC)
  • کابل مخابراتی نوری خشک خاکی (OBUC)
  • کابل نوری خشک مهاردار هوایی تک روکشه (OSSC/ SJ/ DRY)
  • کابل مخابراتی نوری ژله فیلد مهاردار هوایی تک روکشه (OSSC/ SJ/ Jelly)
  • کابل مخابراتی فیبر نوری خشک مهاردار هوایی آرموردار دو روکشه (OSSC/ DJ/ Dry- Armoured)

لیست قیمت انواع کابل مخابراتی

به جهت ارائه آسان تر و دست یابی به قیمت انواع کابل مخابراتی جدولی را ترسیم نموده ایم. نکته بسیار مهم در مورد جدول ارائه شده از قیمت ها این است که تعرفه های گفته شده تقریبی بوده و این امکان وجود دارد که با توجه به برند، محل خرید و وجود نوسانات در بازار دچار تغییر شوند.

برای اطلاع از قیمت خرید انواع کابل مخابراتی بهتر است با مشاوران و متخصصان حاضر در فروشگاه آقای کابل، تماس حاصل فرمایید.

برای خرید انواع کابل مخابراتی باید کابل مورد نظر را بر اساس نیاز مشخص و سپس خریداری نمود تا با گذر زمان مشکلی در کارکرد و استفاده از کابل به وجود نیاید.

همچنین برای خرید کابل مورد نظر از آقای کابل خیالتان از نظر اصالت و کیفیت کابل ها راحت و آسوده خواهد بود زیرا آقای کابل بهترین ها را در اختیار مشتریان خود قرار می دهد.

بیشتر بخوانید:

لیست قیمت سیم و کابل

دیدگاهتان را بنویسید

اگر محصولی که به دنبالش بودید پیدا نکردید با ما تماس بگیرید.